Nackdelen med balkong är att man inte kan grilla… eller?

Nu när våren har kommit så har jag börjat få upp mitt sug att grill och förut har jag nöjt mig med att helt enkel gå ner med en liten kolgrill till gräsplätten nedanför. Visst, det är ganska okej men det är ändå ganska omständligt och jag hade gärna kunna/fått grilla direkt här på balkongen.

Enligt vår hyresvärd så får vi inte använda kolgrill eller gasolgrill på balkongen och tidigare har vi provat enklare elgrill. Men den elgrill vi hade förut var inget som gav ett positivt resultat direkt och allt smakade bara stekt. Ska det då smaka som helt vanlig stekt mat så kan man ju lika bra steka det på spisen i köket.

Men anledningen till varför jag ens funderar över elgrill igen är för att jag hamnade i en diskussion om vart grillsmaken kommer från med en god vän. Jag har alltid trott att grillsmaken kommer från grillkolen, men min nära vän berättade att det inte alls fungerar så. Vilket så klart låter förnuftigt för annars hade ju ingen köpt gasolgrill och vad jag kan minnas så smakar gasolgrillat lika gott som om det grillades på en vanlig kolgrill.

Enligt honom så kommer grillsmaken från bränt fett som skapas när fettet trillar ner på värmeelementet och som då förångas. Denna ånga ska då sedan trängas in i köttet och då smakar köttet ”grillat”. Detta förklarar ju varför vår förra elgrill inte alls gav smaken eller känslan av grillat och det var för att fettet aldrig fick chans till att förångas om köttet steks.

Så nu har jag verkligen fått upp suget på att investera i en ”riktig” elgrill och inte en dålig elgrill som använder stekplatta. Detta innebär också att elgrillar med värmeelement som är ovanför grilldelen går bort helt, detta då fettet måste kunna förångas för att skapa smak. För att fettet ska kunna förångas så krävs mycket värme och då behöver grillen ha värmeelementen under själva gallret.

Jag har varit inne på Inspekto som bland annat har listat all de bästa modellerna och enligt deras bäst i test så är Weber Q1400 eller Q2400 den bästa elgrillen på marknaden. Just den modellen har precis det jag och min goda vän pratade om och det är ett galler med värmeelementen på undersidan. Då blir grilleffekten precis som på en gasolgrill eller kolgrill och smaken ska nästan vara identisk.

Så klart hade jag önskat att elgrillen var något billigare och beställer jag nu grillen så kommer jag troligtvis köpa den lite billigare varianten utan kärra d.v.s. Weber Q1400. Jag tror hellre jag köper något bord som den kan stå på och då kan jag också styra över hur mycket extra utrymme jag kan få.

Vad tror mina läsare om just elgrillar överlag?, jag tar gärna emot synpunkter innan jag gör min beställning. Jag är dock ganska övertygad just nu om att de bästa elgrillarna är ungefär lika bra som gasol- eller kolgrill i smak. Sen förstår jag att man inte alls får den värmeutveckling som man får på de andra alternativen, men jag tror ändå det är fullt tillräckligt. Dessutom har Weber elgrillen fått grymma recensioner från nöjda kunder.

Good Mythical Morning, helt klart det bästa på YouTube just nu

Jag måste bara passa på att tipsa om Good Mythical Morning på YouTube, ett program som kommer ut nästan varje dag under året och som håller hög kvalité. YouTube börjar bli allt mer likt vanlig TV, fast så klart bättre och Good Mythical Morning är ett typexempel på hur TV kommer vara i framtiden.

Här är några förslag avsnitt som har kommit ut den senaste tiden.

Nu är ju deras program/YouTube-kanal något bättre än de flesta andra, men detta är ju ett gott tecken på hur TV kommer förändras till. När detta skrivs så har kanalen 13 miljoner följare, vilket är ganska galet. De håller däremot en väldigt hög kvalité på deras produktion och har också blivit utvalda till YouTube Originals.

Present till min systerdotter – rutschkana eller ritbok med massa tillbehör

Bild tagen från rutschkanor

Bild tagen från rutschkanor

Det är kalas nu i helgen hos min syster då hennes dotter Amanda fyller tre år och jag funderar på vad jag ska köpa till henne. Det är ju en ganska intressant ålder för treåringar klarar av ganska mycket och det finns ganska mycket att välja mellan.

Det jag funderar mest på just nu är en inomhus rutschkana som hon kan ha inne i deras lekrum och jag är ganska säker på att en sådan sak skulle göra henne överlycklig. Jag trodde först att rutschkanor var dyra men det finns ganska många billiga varianter som är fullt tillräckliga för en liten treåring som Amanda.

Tydligen går det bra att ha dessa även utomhus så det är ett stort plus i min bok då det är mycket roligare att åka utomhus. Det jag har tittar på är en Smoby rutschkana i frozen tema som är helt i plast men det ska väl kunna hålla ett tag i alla fall.

Den andra grejen jag har tittat på är t.ex. ritbok med massa pennor och sånt men känner inte att det är lika bra som en komplett rutschkana. Jag är relativt säker på att hon kommer uppskatta rutschkanan betydligt mer än en ritbok, plus att jag tror att hon redan har en hel del sådana prylar även om syrran inte tycker det.

Ygeman vill straffa personer samma dag

ygemanLäste i artikel i Aftonbladet att Ygeman från Social Demokraterna vill straffa eller döma personer samma dag som de tas med skjutvapen. Detta är nog det bästa förslaget jag har hört om på länge om jag ska vara ärlig, min tilltro till politiker är ju i princip noll men den där Ygeman har ändå några intressanta förslag ibland.

Men hans förslag är att döma personer som tas med skjutvapen samma dag som de blir tagna för att de inte ska kunna springa ut på gatan direkt efter polisförhöret som det är nu. Det är kanske det som skulle behövas för att få bukt med vissa problem i storstäderna men jag känner ju att det helst skulle breddas till andra brott också.

Ett exempel är ju knarkförsäljningen i Malmö och Stockholm där polisen inte kan göra något för 10 minuter senare är de ute igen och säljer på exakt samma ställe.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23999129.ab

Kollar efter en ny TV-möbel till vårat lilla TV-rum

ful-byra-i-tvrummetEgentligen är det inte någon stor stress med att skaffa en ny TV-möbel till vårat TV-rum men jag är så trött på att se den tråkiga och fula byrån vi har TVn på i rummet.

Jag tog en snabb bild för att visa hur himla ful den är och den passar inte alls in med de andra möblerna i rummet på något sätt. Är så himla trött på att se den nu men sambon verkar inte bry sig alls, för honom räcker det gott och väl.

Det är därför jag nu sitter och suktar lite efter en ordentlig liten TV-bänk så vi kan ersätta skiten var har där inne.

Visst mannen i huset har fått ärva den från hans mormor men man behöver inte behålla allt som man ärver och jag vet att möbeln inte innehar något affektionsvärde för honom utan det är nog mer att han inte alls är speciellt intresserad av att få det rummet fint.

Jag har hittat några ganska så snygga möbler på TV Möbler som jag verkligen gillar och FurnitureBox har faktiskt en riktigt snygg möbel som jag är ganska sugen på att beställa.

Den är både billig och enkel och jag tror den hade passat in perfekt sidan om blomman och hyllan till höger. Större TV-möbel är inte att tänka på för där finns inte mer utrymme höger om hyllan till höger för där kommer dörren.

Det är så svårt det här med mediabänkar eller tv-bänkar för det finns så himla mycket att välja mellan och det roliga är att de många gånger liknar varandra precis som om det vore samma tillverkare eller något. Men det kanske det är? precis som solglasögon där ett företag äger typ 90% av alla kända märkesglasögon.

Fars dag och Trump

trump-mera-skattDe flesta av er undrar nog vad jag tycker om att Trump har vunnit den amerikanska valet nu för någon vecka sen och ja vad ska man tycka egentligen? Många verkar ju tro att världen kommer gå under nu eller något och visst jag ser många problem med att han har vunnit men kom igen, han är inte satan själv.

Det många inte förstår är att vi alla har makten över Trump och hans familj för det är vi som konsumerar hans produkter och vi kan säkert avgöra hur hans business kommer att se ut. Alla länder har också makten till att minska handeln med USA om de t.ex. drar sig ut Paris-miljöavtalet så jag tror inte det blir så enkelt för Trump att få igenom alla sina löften.

Jag är ganska säker på att han kommer bygga sin förbannade mur, jag skulle nästan vilja säga att det är 90% chans att muren kommer upp.

Trump är ju en global warming skeptiker men konstigt nog borde han själv se förändringarna på hans hotell som ligger nära kusten i vissa länder för redan nu kan man ju börja se förändringar. Synd han inte har hotell på Maldiverna eller något för där kan man redan nu se förändringarna.

braun-series-7-790ccDet är också märkligt att man väljer att lyssna på 1% av forskarna i stället för 99%, gör han likadant när han lyssnar på sina ekonomer?

Troligtvis är det en förnekelse där verkligheten är så pass jobbigt att han inte klarar av att tänka i dessa tankar för man känner ju själv hur jobbigt det känns när man börjar tänka på alla förändringar som komma skall och det är inte direkt några bra förändringar.

Nu över till FARS DAG som faktiskt är något positivt för en gångs skull och inte bara massa elände.

Vi hade en liten trevlig familjeträff med hela familjen där det bjöds på kalkon och annat gott och pappa blev sjukt glad när han fick se vad vi gav honom i fars dags present. Det vi köpte åt honom nämligen var en dyr fin rakapparat som han säkert kommer få lite användning för. Vi valde att köpa en som går att ha direkt i duschen så mamma slipper allt hår i vasken, haha!, fiffigt med två flugor i en smäll!

Letar efter träningsklocka…

min-löprunda Nu är sommaren över på riktigt och nu är det slut med att ha massa ursäkter för att komma ut och träna ordentligt igen. Jag har slappat alldeles för mycket denna sommaren och min träningsmotivation har i princip varit lika med noll och det syns på badrumsvågen samt att många av mina kläder har börjat bli tightare.

Så nu är det verkligen dags att börja springa igen och nu funderar jag starkt på att införskaffa mig en träningsklocka eller rättare sagt en pulsklocka så jag kan hålla full koll på min puls under löpningen för jag har alltid haft lte problem med att hålla en bra pulsnivå. Jag har spanat lite på http://pulsklocka.net/ för att få en idé om vilka träningsklockor det finns samt vilka som är populära och från vad jag kan se så är det en pulsklocka kring 2000:- som ungefär är mitt maxpris.

Polar M400 är nog den pulsklocka som lockar mig mest just nu då priset är relativt lågt jämfört med många andra modeller och jag ser detta lite som ett test huruvida jag kommer fortsätta använda träningsklockan eller inte. Jag har en nära väninna som använder sin pulsklocka flitigt och enligt henne har det hjälpt henne mycket i hennes tränings och framförallt har det motiverat henne att fortsätta när det har varit jobbigt att komma iväg. Jag är osäker på vilken modell hon använder sig ut av men hennes klocka har möjligheten till att logga vart hon springer via GPS för att sedan få upp komplett data om hur effektivt hon har sprungit samt en karta över löprundan.

Här kan du läsa mer om vilka produkter Polar har ute på den svenska marknaden om du själv är intresserad! Om du nu skulle köpa en träningsklocka så hoppas jag att du återkommer till min blogg för att berätta om vilken modell du köpte samt varför. Jag tror flera av min läsare / besökare är intresserade av att höra eran historia också.

Jag kommer så klart återkomma med ett inlägg när jag väl har köpt en träningsklocka med en kortare recension.

 

Halloweenfest

Det var faktiskt ett bra tag sen jag höll i en ordentlig fest med mina vänner och bekanta men detta året har jag beslutat att jag ska hålla i en Halloweenfest. Det är oftast en av mina väninnor som brukar hålla i det varje år men hon har precis fått barn så detta året får jag ta över och fixa till en riktigt bra halloweenkväll med mina vänner.

En och en halv månad borde vara tillräckligt med tid för att planera en riktigt lyckad halloweenfest och det enda jag egentligen behöver göra är att hitta på ett riktigt bra tema för kvällen samt att jag kan få låna lite av dekorationerna min väninna brukar dekorera hemmet med.

Temat är det viktigaste… förra året var temat zombies och det blev riktigt lyckat då vi alla hade våran egna tolkning hur en ”riktig” zombie skulle se ut. Detta året funderar jag på att köra någon form av Killer Clown tema då det nu har varit så populärt den senaste tiden med så kallade ”clown pranks” på youtube.

För er som undrar vad en Killer Clown är för något

Nu är ju några av dessa pranks a bit too much men jag tror det kan bli riktigt kul att klä ut sig till en Killer Clown och de flesta på festen lär nog få sig ett gott skratt förutom kanske de som har coulrofobi som är rädsla för clowner.

Mina funderingar kring en hängmatta

fatboy-hängmatta

När vi köpte huset så hade vi flera stora träd i trädgården men efter alla stormar så beslutade vi förr förra året att faktiskt plocka ned träden då det fanns en stor risk att de kunde falla ned i nästa storm och då skulle det tyvärr kunna träffa huset vilket är mångas skräck. Vi kände oss alltid så rädda när stormarna kom in för dessa träd var långt i från små på något sätt och skulle ett träd falla på huset så hade allt trillat i hop och antagligen med oss i huset.

Det var ju så klart skönt att bli av med träden men med dem så försvann också hängmattan vi älskade och ända sedan dess har jag velat skaffa en ny hängmatta till våran trädgård. Förra året fick vi nöja oss med ett par nya utemöbler men detta året ska jag införskaffa en hängmatta med ställning för det finns ändå en stor fördel med färdig ställning och det är att vi kan förflytta hängmattan.

Nu sitter jag och läser på hängmatta.nu och minbebis.com för att få lite inspiration och än så länge tycker jag nog Fatboy-varianten ser ut att passa mig bäst med tanke på storleken för det hade ändå varit ganska mysigt att kunna ligga två personer samtidigt i den.

Visst priset är ju inte direkt billigt men jag tror ändå det är värt det och skulle tyget slitas ut så antar jag att man kan köpa en vanlig hängmatta utan ställning för att sedan kunna fästa det på ställningen man får från Fatboy hängmattan. Antagligen håller det ganska så länge så den risken är säkert ganska liten så länge jag sköter hängmattan.